Βιογραφικό Σημείωμα
1178
Ονοματεπώνυμο: Δρ. Παντελίδης Νικόλαος
Τίτλος: Επιστημονικός συνεργάτης
Βαθμίδα: Διδάσκων
E-mail: nap@teilar.gr
Τηλέφωνο: 2410 684236
Γραφείο:
Website:
Περιγραφή

Ο Νικόλαος Α. Παντελίδης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1970. Είναι παντρεμένος και πατέρας 3 τέκνων. Σπούδασε Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ταράς Σεβτσένκο του Κιέβου, όπου πήρε το πτυχίο του με άριστα. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα: «Η στρατηγική ένταξης της Ελλάδος στην ευρωπαϊκή νομισματική ενοποίηση», στο Πανεπιστήμιο Τ. Σεβτσένκο του Κιέβου. Ομιλεί ρωσικά, αγγλικά και ουκρανικά. Διατέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες πετρελαιοειδών του ομίλου Βαρδινογιάννη στην Ουκρανία. Στην Ελλάδα άσκησε το ελεύθερο επάγγελμα του οικονομολόγου. 

Δίδαξε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη βαθμίδα του Λέκτορα (Π.Δ. 407/80) τα αντικείμενα: Διεθνής Τραπεζική και Χρηματοοικονομική, Αγορά Συναλλάγματος, Πολυεθνικές Επιχειρήσεις. 
Στο ΤΕΙ Θεσσαλίας ως Επιστημονικός Συνεργάτης με πλήρη προσόντα, δίδαξε Μάκρο και Μίκρο-οικονομική, Οικονομική των Επιχειρήσεων, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοίκηση Παραγωγής,  Χρήμα και Χρηματοοικονομικές Αγορές , Διεθνές Εμπόριο, Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ανάλυση και Αποτίμηση Χρηματοοικονομικών Προϊόντων. Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται σε νομισματικά και τραπεζικά ζητήματα στα πλαίσια της  ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, και αποτυπώνεται σε δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Please click on:

 

 

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ:

Τετάρτη: 12:00-14:00

Πέμπτη: 12:00-13:00

Copyright 2015 - ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής - All Rights Reserved